Första sammanträdet!

Är hemma efter heldagen + första sammantädet med utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sollentuna. Kommer ta en stund innan jag har processat dagens möte och verksamhetsbesök. Det har varit en dag med blandade känslor. Är glad över arbeter i verksamheterna men ser några tydliga utmaningar. Kommer skriva om det antingen imorgon eller på lördag allra senast på söndag. Annars är jag rätt nöjd med besluten som vi fattade på sammanträdet.

  • Fattade beslut om att 2011 års interkontrollplan ska fokusera på uppföljning av avhopp och elever som läser fyra år på gymnasiet.
  • Vi biföll förslaget om gemensamma programpriser i Sthlms län (24 av 26 kommuner). Det innebär att Rudbeck med sina cirka 2000 elever kommer få ett tillskott.
  • Dessutom fattade vi ett beslut om Sommarmiljonen. Vi tillsätter en miljon kronor i Sollentuna för att ungdomar födda mellan 1992-1995 ska få en fot in på arbetsmarknaden via sommarjobb. Satsningen gäller både privata och offentliga arbetsgivare, medfinansieringsgraden är 50 procent för respektive arbete.

Nu tänker jag varva ned och bara vara. Och glöm inte, ni kan alltid följa nämndens arbete bland annat genom att klicka här eller fråga mig.

// Edvin

Annonser

En reaktion på ”Första sammanträdet!

  1. Tänkte bara informera er moderater som hänger här att det finns en tämligen nyskriven krönika om vänsterns uppgång och fall i Sverige. Kan vara ett bra ställe att hitta stoff till debatter. Du når den genom att klicka på mitt namn, skrolla ned och sedan klicka på första länken, ELLER gå till denna länk:

    http://snaphanen.dk/2011/01/15/s%c3%b8ndagskronik-vansterns-tragedi-del-i/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s