Bort med Kulturhuset in med lägenheter!

Speaking of – Fler hyresrätter i Stockholms innerstad. Här kommer en tanke som jag vill slänga upp i luften. Visst vore det grymt ifall man gjorde en rockad och bygger om och förvandlar hela Kulturhuset till ett stort lägenhetskomplex. Lite miljonchic fast mycket snyggare! Flera av verksamheterna i Kulturhuset kan säkert flytta till andra lokaler runtom i staden. Eller varför inte blanda? Vore ganska coolt att ta hissen ned till Stadsteatern. Dessutom skulle en boendemiljö vid Sergels Torg liva upp stämningen på kvällar och helger. Däremot tror jag inte att Lasse Granestrand kollegor på Kultursidan skulle bli glada.

DN, Aftonbladet, SvD, Expressen Ledare

// Edvin

Annonser

5 reaktioner på ”Bort med Kulturhuset in med lägenheter!

  1. Intressant idé! Jag har en ännu bättre. Kungliga slottet! 40.000 kvm prima fastighet som ingen bor i.

  2. För den som gjort misstaget att köpa en bostadsrätt kan resultatet bli flyttförbud. Alltför många hyresvärdar tycks ha bildat en ohelig alians med Hyresgästföreningen(?) och vägrar godkänna att bostadsrätter byts mot hyresrätter med motiveringen att det då uppkommer svarta pengar. Detta trots att det endast behöver bli att den som köper bostadstätten slipper buda. Och det borde ju gå att kolla marknadsvärdet på bostaden ifråga istället för att blåneka. Värdarna tar sig till och med den feodala rätten att kräva att få redas på VARFÖR hyresgästen vill flytta. Att köpa en ny bostadsrätt är inte så lätt eftersom priserna stiger och den nya flyttskatten äter upp en stor del av det pris man får för sin bostadsrätt. Denna livegenskap borde uppmärksammas och bekämpas. Här behövs en ny folkrörelse. Varför skulle det vara syndigare att köpa till sig en hyresrätt när det kryllar av folk som har olika smarta behjärtansvärda skäl för att gå före i kön?

  3. Självklart är det väl operan som ska rivas för att göra plats för nya hyreshus? Eller var det tvärtom, moderaterna villa att idiotiskt operahus ska byggas där hyresrätter istället kunde ha byggts?

  4. Varför stanna där? Gör Örebro till huvudstad så har vi en i det närmaste oändlig mängd departementen och gud vet vad som kan göras om till bostäder. Stockholm måste kunna klara sig utan den ständiga bidragsström som all statlig verksamhet innebär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s