Höj det lägsta grundavdraget till 100000 kronor per år!

Socialborgarrådet, Anna König Jerlmyr (M) är med i en intervju i DN och berättar om att hon har uppmanat regeringen att förändra dagens regelverk om försörjningsstöd. Jag tycker att idén med att införa ett så kallat ”fribelopp” inom försörjningsstödet är bra eftersom det minskar marginaleffekterna att gå från bidragsberoende till egen försörjning. Påminner mycket om reformen om att tillåta förtidspensionärer att få tjäna upp emot 42 800 kronor varje år utan att få ersättningen indragen. Jag har under de senaste veckorna, i min roll i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sollentuna, träffat  många personer som varit borta från arbetsmarknaden under en väldigt lång tid och som kämpar med att få en fot in på arbetsmarknaden. Det här handlar alltså inte om några ”färskingar” utan om människor som har varit borta från arbetsmarknaden av olika anledningar under flera år. Har bland annat fått höra historier om att det är många som inte kan ta några jobb eftersom det inte innebär några förbättringar i plånboken. Därför tycker jag att det är en bra idé att införa ett fribelopp inom försörjningsstödet dvs att man som enskild person kan få tjäna X-antal kronor per år utan att få motsvarande belopp indraget från försörjningsstödet. Hur systemet ska vara utformat och vilka som ska omfattas av det bör diskuteras ett par vändor. Detta för att få ett bra regelverk med små marginaleffekter och som är förenlig med arbetslinjen. I kombination med detta tror jag det är en god idé att även ha som ambition att kraftigt höja det lägsta grundavdraget. Kanske se till att det lägsta grundavdraget ligget på 100000 kronor per år? Det lägsta grundavdraget ligger i dagsläget på 18000 kronor.

 

I Sollentuna fattade socialnämnden ett beslut om att bekosta anställningar hos privata och offentliga arbetsgivare för ett 30- tal personer. I första hand är det föräldrar som kommer erbjudas anställningar.

DN, Stockholmsmoderaterna

// Edvin

Annonser

3 reaktioner på ”Höj det lägsta grundavdraget till 100000 kronor per år!

 1. ”Har bland annat fått höra historier om att det är många som inte kan ta några jobb eftersom det inte innebär några förbättringar i plånboken.”

  Ja högern gör ju allt för attsänka lönerna där lönerna är låga. I gengäld sänker man ersättningar i a-kassa sjukförsäkring ja även socialbidragsnormerna.
  Det är meningslöst jobba för folk klarar sig lika inte ändå. Man klarar sig inte på ersättningarna heller
  Alltså skulle lönerna bli högre om ersättningarna vore högre.

  Folk anser jag inte ska jobba om lönen inte går överleva på.
  Det är alltför många som Moderaterna tar livet av.
  Moderaterna bör kallas De Nya Mörderaterna istället anser jag.

  Moderatern sänkar sakta men säkert detta Land till avgrunden , där folk som man inte ens vill ska vara Svenska Medorgare utan kallar dem för utanförskap drivs till självmord.
  Detta håller inflationen på låg nivå och därmed kan välbeställda fortsätta ta för sig.

  Edvin vad löns det höja avdragsnivåerna om folk ändå inte har jobb.
  25-30% ungdomsarbetslöshet och mellan 8-10% generell arbetslöshet där det blir överhettning om det går ner till 5-6%
  Fatta folk måste ha pengar för att överlleva och för att inte utföra slavjobb.

  Det är högre skatter på de som tar för sig mer som behövs.

  Ni har fel focus inom Moderaterna.Ni är onda och egoistiska och förtryckler tydligt människor i savg ställnin när så sker då tar högern ´bara för sig än mer på ett skrämmande sätt. Den ekonomiska fördelningen måste öka annars blir det inbördeskrtig även i Sverige på sikt.
  Orsakat av högern som bara har krig våld hot och förtryck i skallen.

  Siktar man på välstånd då får man sysselsättning.
  Satsar man på sysselsättning då får man allt annat än välstånd så enekelt är det.

 2. OK.. Du är alltså moderat! Vad innebär det? En blå sosse?
  Nåväl, för att sluta med navelskådning så se dig om!
  Grundavdraget, som det normalt heter i detta land, är i andra, mer civiliserade nationer, med konservativt styre, helt annorlunda!
  Frankrike: 1350 € /månad
  Spanien: 150 000 svenska kronor (enligt uppgift från en spanjor)
  Tyskland: Ja, det skall vi inte prata om….
  England: Den nya regeringen höjde grundavdraget radikalt i höstas! Jag kan tyvärr inte siffran.

  Om du mot förmodan skulle få för dig att driva frågan om ett vettigt grundavdrag så glöm det! Det finns ingen som vill införa ett vettigt grundavdrag för då hamnar svensk ekonomi på Greklands nivå, ty det är de fattiga som håller uppe den svenska ekonomin.
  Inklusive pensionärer som inte fattat att man skall emigrera till Frankrike i god tid före sextiofemårsdagen.
  Ungdomar som inte får något jobb då skatten på snabbjobben idag har blivit rena konfiskationen, jämfört när jag var ung, blir sittande hemma och häckar på arbetsförmedlingens olika kurser…

  Jaja…
  landet Lagom?
  icke…
  Landet Extrem, Skattextrem.

 3. en spottstyve i handen. skulder? Nya materiella saker hur de materialiserar sig ner på jorden eller upp i luften? en tjuv förblir en tjuv hur hjälpa? Sluta tjuv och polis.Finansspel mono spel stero m.m kläder uppslugas av det materiella nödvändigheter lön men icke sa Nicke nyfiken jubel och glädje i pengar Love vägen?var aldrig äkta…”Diffe” nya saker, gamla bilskulder att leta Cheva Impala m.m Puttonen fam frågeställningar. barnbidrag sparade insatsläg. för dem håll hårt i pengarna..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s