Ingen återställning – Det är en satsning på 800 miljoner kronor!

Diagrammet ovan har jag haxat från Departementet och visar Alliansens satsningar på järnvägsunderhåll jämfört med den förra socialdemokratiska regeringen. Läs även inlägget ”Källhänvisningar till Miljöpartiets luftslottspolitik”. Mycket intressant inlägg där man läsa ett och annat om Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiets skuld- och plakatpolitik på området.

För cirka en timma sedan höll Alliansens partiledare en gemensam presskonferens där de presenterade en satsning genom att tillföra 800 miljoner kronor ytterligare till järnvägen för att stärka driften och underhållet. Det är en bra satsning eftersom att vi under de senaste åren fått uppleva konsekvenserna av en eftersatt infrastruktur i synnerhet på järnvägssidan i form av kraftiga förseningar och liknande. Förseningarna har påverkat människor privat men också i tjänst. Tillskottet kommer inte lösa alla problem men det är ett steg i rätt riktning. På motståndarsidan skriker de att det här inte är en satsning utan en återställare men faktum är att man redan har hämtat in de pengarna via banavgifterna. Således är det här en satsning på ytterligare 800 miljoner kronor för att förbättra underhållet och driften av våra viktiga järnväg i Sverige.

SVT, SvD, DN, DN2, Expressen, Aftonbladet

// Edvin

Annonser

En reaktion på ”Ingen återställning – Det är en satsning på 800 miljoner kronor!

  1. Det jag reagerade mest på, som ingen annan kommenterat, är att Juholt faktiskt vädjade till Åkesson om att göra upp i denna fråga. Jag blir snudd på illamående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s