69 miljarder kronor is not enough för Paggan

Har precis läst artikel av Leif Pagroktsky på GP. Han ojar sig över matchningsproblemen på arbetsmarknaden, klagar över att staaaaaten har förlorat pengar på jobbskatteavdragen samt några av skattelättnaderna för jobbskaparna och presenterar den stora lösningen på alla problem: Tusentals AMS-utbildningar. Seriöst, arbetsmarknadspolitiken kostar cirka 69 miljarder (:O :O :O) kronor. Det stora problemet är inte att folk är outbildade i Sverige, för vi är ett land med många utbildade människor. Kompetensen finns och om man vill utbilda sig på högskola/universitet eller fixa gymnasiebetygen så finns möjligheterna. Hör och häpna det finns även AMS-utbildningar!  Om Leif Pagrotsky verkligen vill förbättra matchningen på arbetsmarknaden så borde han backa upp Centerpartiets förslag om att konkurrensutsätta hela Arbetsförmedlingen och berätta för Ylva Johansson att det kanske inte är en toppenidé att återinföra 100-dagarsregeln i A-kassan igen. Eller varför inte föreslå åtgärder för att göra det mer gynnsamt för företag att växa och skapa ännu fler jobb? Eller att studenter som hoppar in i den högre utbildningen blir får examen snabbare? Just sayin. 

In other News: Blev glad när jag läste Hillevi Engströms debattartikel om sista steget i Jobb- och Utvecklingsgarantin. Förstår att lösningarna inte är enkla eftersom att det i många fall handlar om människor som varit borta i många år från arbetsmarknaden, som aldrig haft en chans och som har psykiska och fysiska besvär. Men syftet med åtgärderna ska vara till för att hjälpa människor tillbaka och dessvärre missade Sven Otto Littorin några spindelnät i AMS-huset när han städare rent efter september 2006.

Update: Hillevi har skrivit en bra replik på Leif Pagrotskys AMS-artikel.

// Edvin

Annonser

En reaktion på ”69 miljarder kronor is not enough för Paggan

 1. Edvin skriver:
  ”det i många fall handlar om människor som varit borta i många år från arbetsmarknaden, som aldrig haft en chans och som har psykiska och fysiska besvär. ”

  De flesta är de med dålig utbildning haft jobb från unga år fram till 40 års ålder. Därefter har företaget lagts ner eller avskedat personal.
  Dessa är inte psykiskt sjuka som Edvin försöker få det till.
  De flesta av de långtidsarbetslösa är inte alls psykist sjuka, de är ratade på arbetsmarknaden så enkelt är det.
  De som blivit psykist sjuka har blivit det på grund av den förtryckarpolitik högern för mot dem.

  man har sänkt deras a-kasseförsäkringasr ersättningar
  vilket gör livet dubbelt svårt. Högern för en kontraproduktiv politik där man slår människor till marken som jobbat hårt under sina liv men förtrycks när de vi lite högre ålder ionte satsas på.

  Psykiska problem som Edvin talöar om är främst unga beroende på att regering helt enkelt inte skapar en vettig politik för unga utan knäcker dessa.
  Högern för en kontraproduktiv politik detta när man inte har annan politik än skattesänkningar som ska lösa allt.

  Man ser samma problem nu i Sverige som när USA hade depressionen härjade under 30-talet
  Man gjorde ingeting för alla de mängder arbetslösa som då fanns.
  I Sverige startade man AK-jobben som gav infrastrukturen en bra start. Samtidigt hade arbetslösa jobb fast summan de jobbade för var låg.
  Socialdemokraterna fixade det och det gav framgång när sedan konjukturen vände upp.

  Högerpolitik är fel väg , den riktar sig enbart till kapitalisters förmåga att satsa.
  Om inte regering därmed är med och satsar på folket så kapitalisters pengar kan användas rätt då går Samhället bakåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s