Bra Torbjörn Rosdahl!

Jag är oerhört stolt över Torbjörn Rosdahl som nu ber om ursäkt över tabben igår och har ett fortsatt förtroende för honom som Finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Jag har snart känt honom i sex år (han har varit KSO i Sollentuna). Förutom att han är en duktig person som både tar ansvar och ger 110 procent så är han en underbar människa som bryr sig om sina medmänniskor.

Back to business – Det har varit både ris och ros till förslaget om att justera priset på SL-kortet (månadskortet) från dagens 690 kronor till 790 kronor. Mårten Wallgren från NSF-Sthlm tycker att intäkterna från trängselskatten ska gå till kollektivtrafiken istället för att justera priset på SL-kortet vilket visar att han antingen inte tänkt till eller medvetet försöker dölja det faktum att de som skriker högst just nu alltid har skrikit och kommer fortsätta att skrika. När det gäller socialbidraget så är det behovsprövat och inte som det var förut automatiskt inräknat. Det är rimligt. Clas Svahn kan vända sig till närmsta kommun för att få ett svar på sin fråga. Hursomhaver. De som är mest negativa tycker allt ifrån att man bör sänka priset på måndadskortet, införa enhetstaxa till att införa så kallad gratis kolletivtrafik. Visst i det perfekta av världar skulle det vara grymt om ingen betalade någonting utan gav kostnaderna till någon annan på en annan planet. Det betyder alltså i längden mindre pengar för att investera för framtiden i Stockholm och mer för att ha det som det är idag. Faktum är att hela Mälardalsregionen växer så det knakar och därför måste hela infrastrukturen byggas ut och nya bostadsområden växa fram för att möta befolkningsökningen. Det kostar pengar. Det är inte gratis att rusta upp Roslagsbanan, det är inte gratis att förlänga Tvärbanan, det är inte gratis att bygga ut pendeltågsnätet, det är inte gratis att köra igång tunnelbanan dygnet runt på helger och det är verkligen inte gratis att rusta upp och bygga ut tunnelbanesystemet. Budgeten för 2012 innebär att trafiknämnden kommer få ytterligare 1300 miljoner kronor så att vi kan rusta upp men framför allt bygga ut kollektivtrafiken så att människor kan åka mellan olika livspunkter under dygnets alla timmar. Något som även är oerhört viktigt i sammanhanget är att man arbetar med att få ned kostnaderna och fortsätta med effektiviseringsarbetet. Dessutom kommer det fortfarande vara så att månadskortet kommer vara billigare än jämförbara kort i exempelvis Skåne och Västra Götaland. Till er som ev kommer använda argumentet att de har lokala kort; Sjukt bra för invånarna i Skåne och Västra Götaland. Förhoppningsvis kan vi införa fler lokala månadskort i Stockholm!

Thomas.

// Edvin

Annonser

8 reaktioner på ”Bra Torbjörn Rosdahl!

 1. Ping: Killen med guldchipsen kryper ber om ursäkt « Röda Berget

 2. Synd att Rosdahl backar från sitt uttalande. För han hade ju rätt – 100 kr är en skitsumma i sammanhanget även för en låginkomsttagare! I synnerhet om man betänker att stockholmarna har Sveriges bästa och mesta kollektivtrafik till Sveriges lägsta biljettpris.

 3. I den perfekta av världar fungerar även kollektivtrafiken tillfredsställande… Jag åker kollektivt nästan varje dag och minst en gång i veckan under rusningstrafik så inträffar det en större störning, alltifrån strömavbrott till vagn- eller signalfel. Det spelar absolut ingen roll om det är yttre faktorer som påverkar, jag betalar SL för en tjänst och då skall de tillhandahålla denna. En ISP, TV eller mobilnätsleverantör skulle aldrig komma undan med en så undermålig kvalité på sin tjänst utan att kompensera den drabbade kunden. Eller vad skulle du tycka om att din TV inte fungerade på bästa sändningstid ett par timmar varje vecka? Att du inte kan ringa ett par timmar varje vecka? Jag skulle mer än gärna betala 100:- mer varje månad om jag kunde lita på kollektivtrafiken, men innan jag sett att den börjat fungera ordentligt tycker jag det är rent skamligt att höja avgiften.

 4. Socialismen har aldrig fungerat, fungerar inte och kommer aldrig att fungera.

 5. Ping: Ekonomi och Politik — Mikael Persson

 6. Dessa 100kr visar hur illa även alliansen sköter landstingets ekonomi.

  Med lite sparande och bra finanser så hade detta inte behövs bli så stor summa.

 7. Förutom det ultracyniska ”skämtet” så är det mest irriterande att ni faktiskt gick till val på att INTE höja avgiften för 2011 men blixtsnabbt tryckte ni in en rejäl (14.5%) höjning till 2012. Riktigt unket gjort!

  Tänk på alla de miljarder ni plöjt ner på idiotier som NK-expressen och Förbifart Stockholm. Om ni ändå hade lagt en bråkdel på bussar, tunnelbana och tåg så hade nog färre gnällt över höjningen för kollektivtrafiken fungerar ju pinsamt uselt.

  Och ”ursäkten” var ju ingen ursäkt och kom dessutom alldeles på tok för sent. Han har ju inte fattat varför folk blev så förbannade och därmed avslöjat sig själv och sina (partiets?) värderingar.

  Han menar på att hans uttalande inte var riktad mot någon enskild person men nu var det ju faktiskt så att han spottade på en hel grupp. För väldigt många stockholmare så handlar det inte om att avstå från några chipspåsar för att kunna ha råd till ett månadskort utan det handlar snarare om att avstå från att handla mat eller kläder till sig själv och ungarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s