Skitsnack från SvD om Tunnelbanan!

Det är skönt att vara ledig men det är mycket roligare att gå upp i varv efter att ha läst några skitartiklar i svenskan signerad Anna Gustafsson och Martin Jönsson. Som Stockholmare kan vi alla konstatera en sak; regionen växer och det ställer krav på förnyade översiktsplaner och gigantiska satsningar på infrastrukturen, både nya vägar och spår måste byggas för att få människor att ta sig mellan olika livspunkter. Under dem senaste månaderna har Tunnelbanan seglat upp som en stor politiska stridsyxa i Stockholms läns landsting, några journalister på SvD har hakat på och skrivit flera artiklar om ämnet. Det som fått mig att höja ena ögonbrynet är inte den underliggande negativa tonen mot spårvägar och nya tvärförbindelser mellan punkter utanför citykärnan, utan det faktum att Anna Gustafsson och nu senast Martin Jönsson skriver att trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm tycker att tunnelbanan är färdigbyggd. Snacka om skitsnack i världsklass! Trafiklandstingsrådet, Christer G Wennerholm, har uttalat sig flera gånger i frågan tycker INTE att T-banan är färdigbyggd. Tvärtom. Däremot måste eventuella satsningar och förslag på nya projekt också finansieras.  100 mrd finns i Stockholmsöverenskommelsen, pengarna används till att utveckla infrastrukturen i hela regionen. Om man vill bygga ut tunnelbanan finns det två alternativ; 1) Riva upp Sthlmsöverenskommelsen + genomföra nedskärningar inom befintlig kollektivtrafik. 2) Presentera ytterligare ett paket för infrastrukturen. Man kan tycka att förutsättningarna har förändrats men det ändrar inte det faktum att om det ska byggas så måste det finnas en långsiktig finansiering, annars är risken återigen att vi hamnar i ett läge där det inte byggs en enda meter spår och infrastrukturbudgeten återigen blir ett enda stort luftslott. Jag kan förtstå att Martin Jönsson är bitter över att han känner att han inte får tag på Christer G Wennerholm men det rättfärdigar varken honom eller Anna Gustafsson att sprida osanningar.

SvD 1, SvD 2, SvD3

Läs Christer G Wennerholms senaste inlägg i debatten om T-banan.

// Edvin

7 reaktioner på ”Skitsnack från SvD om Tunnelbanan!

  1. Moderata politiker håller sig borta därför att de inte kan stå för sin politik. Chipsborgarrådet som hånar vanligt folks ekonomi är på obestämd time-out och Christer GW kommenterar bara positiva nyheter. Seriösa företrädare? Nej.

  2. Alternativet att skita i Förbifart Stockholm då? Många, många miljarder som kan gå till kollektivtrafik.

  3. Håller fullständigt med Hampus.
    Skrota förbifarten och vi har en finansiering till väldigt mycket kollektivtrafik.

    • Hampus och Johan: Så kan man nog tänka om ekonomi och om samhället i stort är statiskt men faktum är att Stockholm/Mälardalen behöver både investeringar i vägnät och spår för att göra det enklare för människor att ta sig mellan olika livspunkter.

  4. Men Christer G Wennerholm skriver om utbyggnad av tunnelbanan men menar egentligen upprustning av den. Två helt skilda saker!

  5. Ping: SvD tvärvänder om Spårväg City! « Edvin Ala(m) 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s