”Moderata Studenter tältar för fler bostäder”

Imorgon den 23 augusti kommer Moderata Studenter att tälta i Lundagård för att det skall byggas fler bostäder till studenter. Idag råder det bostadsbrist i Lund och på många fler ställen runt om i landet. 

– Många unga har slitit för att komma in på sin drömutbildning och när man nås av glädjebeskedet att man kommer in så slås man av tanken att man måste sova någonstans, tyvärr blir det så att många studenter måste tacka nej på grund av bostadsbristen, säger Alexandra Westman, 2:e vice riksordförande för Moderata Studenter.

– Det måste finnas sängplatser för alla studenter. Det får inte vara så att unga människors drömmar krossas på grund av stelbent byråkrati. Det måste finnas bostäder för de studenter som flyttar hit. Man ska inte behöva börja på sin drömutbildning med ångest för att man inte har någonstans att sova, avslutar Johanna Grönbäck, ordförande Moderata Studenter vid Lunds universitet.

Klicka här för att komma till eventet.

Kontakt:
Alexandra Westman
Andre Vice Ordförande Moderata Studenter
0768124218
alexandra.westman@moderat.se

 

 

Det är bra att den bostadspolitiska debatten fortsätter och att Moderata Ungdomsförbundet, via Moderata Studenter, deltar för att trycka extra mycket på våra företrädare i borgerliga kommuner runtom i Sverige. Räknade, i förmiddags, ut hur många nya studentbostäder som varje kommun i Stockholms län måste få på plats för att jag och Veronika de Jonge ska bli extremt nöjda. Vi vill ha 30000 nya studentbostäder fram till 2018. Vi kan dra av 4600 bostäder eftersom det är vad vi gick till val på under valrörelsen. Kvar finns 25400 studentbostäder. Det finns 26 stycken kommuner i Stockholms län. För att vi ska uppnå målet innebär det att varje kommun endast behöver fixa cirka 976 nya studentbostäder. Det innebär alltså cirka 162 nya studentbostäder, varje år fram till 2018. Inte så svårt faktiskt om man tänker efter.

// Edvin

 

 

 

2 reaktioner på ””Moderata Studenter tältar för fler bostäder”

  1. Ping: Studentbostäder – en regional angelägenhet | StAF-bloggen

  2. Ping: Svag storstadspolitik « Stjärnbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s