Attack of the cat ladies

Igår släppte Nya Moderaterna handlingarna till partistämman i Örebro och med det även förslaget till nytt idéprogram som ska lägga grunden för partiets fortsatta utveckling under dom kommande åren. Vill bara, innan jag fortsätter, skriva att jag är oerhört stolt och glad över processen. När andra partier pratade om öppenhet och transparens så var vi först ut med att inkludera medlemmar, sympatisörer och medborgare i arbetet med att ta fram ett nytt idéprogram. Sådär! Även om det var tio år sedan vi klubbade igenom ett nytt idéprogram så har mycket hänt både i Sverige men framför allt i världen ekonomiskt, socialt och politiskt. Världen har förändrats, därför är det viktigt med en ny karta och att vi kompletterar vår kompass med ett GPS-system så att vi kan navigera oss fram för att kunna lösa samhällsproblemen i Sverige och bidra till en rikare, rättvisare, fredligare men framför allt friare värld. Däremot verkar det vara några som dels inte förstår syftet med ett idéprogram och som uppenbarligen inte har koll på utvecklingen inom Nya Moderaterna sedan 1960- talet. Katrine Kielos kallar det hela kort och gott en floskelmaskin på speed. Det det visar det politiska och intellektuella tillståndet hos dagens vänster; stagnation och fattigdom.  När man vägrar erkänna för sig själv att världen har förändrats, när man fortsätter att leva i en tid då det inte fanns iphones, twitter och när den extrema fattigdomen i världen var högre så blir man irrelevant. Det leder till att man blir trött, därefter bitter för att sluta upp som en cat lady. Nya Moderaterna har, tvärtemot, vad många trott varit ett parti som vid ett antal tillfällen förändrats, utmanat gamla sanningar och vågat ta in nya idéer för att lösa samhällsproblem. Från att ha varit ett irrelevant konservativt oppositionsparti som bara var emot allt och alla började partiet genom 1970- talen förnya sig och presenterade ett eget alternativ med även starka influenser från den liberala idétraditionen. Den förnyelsen krävde tid men framför allt politiskt mod. Hade inte våra företrädare då orkat dra igång en förnyelseprocess hade förtorendet för partiet inte ökat. Samma sak skedde när Fredrik Reinfeldt tog över som partiordförande. Visst håller man inte med om allt men helheten har varit bra och väljarna har belönat oss med ökat förtroende inte bara för våra företrädare men även för politiken. Det bästa är att man alltid kan vara med och påverka, förändra och förnya. Mitt favoritcitat är följande ”Vi lär oss av historien men lever inte i den. Förnyelse är många gånger den mest trofasta hyllningen till tidigare uppnådda framgångar”, av den enkla anledningen att det just precis är så för Moderaterna och världen i stort. Världen var inte bättre förr men har bland annat genom nyfikenhet och öppenhet blivit bättre och kan bli ännu bättre i framtiden.

Kvar på perrongen i en annan tid med helt andra glasögon står dom som gjorde narr av Fredrik Reinfeldt när han sparkade igång arbetet med dom nya Moderaterna och dom som kämpade emot det breda och djupa förnyelsearbetet. Good luck with that! Har hört att det finns oerhört bra erbjudanden för att köpa morgonrockar på nätbutiker och billiga katter kan man nog köpa på Blocket.  You’ll need it!

DN

Thomas, Kent

// Edvin

6 reaktioner på ”Attack of the cat ladies

  1. Pingback: Snart är det dags för partistämman i Örebro « Moderata Perspektiv

  2. Pingback: Makthavare.se » Blandade röster om moderaternas idéprogram

  3. Pingback: Sanningen om samhället – 2011-09-17 EM

  4. Pingback: ‘Ansvar’ Del I – Oljan och ”demokratiseringen” av Nordafrika | Nemokrati

  5. ”När andra partier pratade om öppenhet och transparens så var vi först ut med att inkludera medlemmar, sympatisörer och medborgare i arbetet med att ta fram ett nytt idéprogram. Sådär!”

    Eh, va? Propositionen gick inte ens ut på remiss till förbundsstyrelserna. Processen var extremt sluten jämfört med hur tidigare idéprogram tagits fram i partiet. Fast det är klart, då var inte du med gosse.

  6. Pingback: Tid för ansvar | Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s