Karriär- och lönelyft för duktiga lärare i Sollentuna

Arbetet med budget 2012 för Sollentuna fortsätter, pressmeddelandet nedan gick ut igår om en av våra främsta satsningar för hur vi i Sollentuna ska uppnå målet om att ha Sveriges bästa skolor. Jag är oerhört stolt att bo i en kommun som sätter utbilningsfrågorna i centrum och att vi kommit så långt både när det gäller kvalitetsarbetet i verksamheterna och att vi genom åren stärkt elevernas möjligheter att få mer makt över den egna vardagen.

Karriär- och lönelyft för duktiga lärare i Sollentuna   

Sollentuna blir en av de första kommunerna som inför karriärtjänster för lärare. Karriärtjänsterna är nya tjänster som erbjuder utvecklingsmöjligheter och ett lönelyft för duktiga och erfarna lärare. De ska fungera som mentorer och ha tid i sin tjänst för att utveckla andra lärare. Kommunens syfte med karriärtjänsterna är att ta tillvara erfarna lärares kunskaper och därigenom höja kvaliteten på undervisningen och även elevernas resultat.

”Det här sättet att arbeta är framgångsrikt och det bästa sättet att ute i verksamheterna höja kvaliteten på undervisningen och statusen på läraryrket. Samtidigt behåller vi de riktigt duktiga lärarna i klassrummen, ute i verksamheten. Jag ser verkligen fram emot att följa hur detta arbete utvecklas, säger Maria Stockhaus, ordförande i barn – och ungdomsnämnden.

Kommunen planerat införa minst fyra tjänster med början 2012, men inom en snar framtid ska detta utökas. Rektorer och de fackliga lärarorganisationerna välkomnar de nya karriärtjänsterna.

”Sollentuna har satt höga mål för skolan och har genomfört ett målinriktat arbete för att höja kvaliteten och resultaten. Den här förstärkningen känns självklar och är ett steg i att fortsätta kvalitetsarbetet i skolan” säger Douglas Lithborn, kommunstyrelsens ordförande
För information kontakta,

Maria Stockhaus (M)
Ordförande i barn- och ungdomsnämnden
maria.stockhaus@sollentuna.se, 073-9152396

Douglas Lithborn (M)
Kommunstyrelsens ordförande
douglas.lithborn@sollentuna.se, 070-7466518

Lennart Gabrielsson (FP)
Vice ordförande i kommunstyrelsen
lennart.gabrielsson@sollentuna.se, 070-543 51 22

Anna Myrhed (C)
Gruppledare centerpartiet
anna.myrhed@sollentuna.se, 070-334 12 86

Magnus Ramstrand (KD)
Gruppledare kristdemokraterna
magnus.ramstrand@sollentuna.se, 073-915 21 41

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s