”M måste ändra inställning till Euron”

En kortis – Händer så många spännande saker i Sollentuna, Stockholmsregionen, Sverige och den stora världen. Nedan följer ett axplock av dagens nyheter!
Dennis Wedin, Moderat ledamot i Stockholm stads fullmäktige skriver om gemensamma projektet som Pysslingen och Carema planerar att bygga i Spånga. Mandelblomman. En förskola och ett äldreboende under samma tak där det blir möjligt för två generationer att mötas. Spännande!
Gunnar Hökmark har skrivit en vass debattartikel där han bland annat uppmärksammar att Socialdemokraterna med Håkan Juholt och Tommy Waidelich har övergivit den svenska linjen om att beskattningsrätten ska vara en nationell sådan och inte flyttas upp till EU-nivå. Det här har jag skrivit om tidigare. Det som också är anmärkningsvärt är att Håkan Juholt vill ge EU:S revisionsrätt ökade befogenheter att detaljpilla i medlemsländernas statsbudgetar. Uppdatering: Får via Anna Kinberg Batra, Ordförande i riksdagens Finansutskott veta, att ett enigt Finansutskott är emot ökad EU-budget och nya egna medel. Det är bra även om det kvarstår många frågetecken kring Socialdemokraternas inställning i just frågan om EU-skatter.
Erik Bengtzboe, Ordförande för Moderata Ungdomsförbundet, är nu första borgerliga ungdomsförbund som öppet kritiserar förslaget till att införa EU-skatter och EU-Kommissionens ordförande Barroso.
* I övrigt tycker jag det är dags för en djupare Europadebatt inom Moderaterna. Vi måste våga ifrågasätta gamla sanningar såsom ställningstagandet till Euron och ratifikationsprocessen till nya fördrag. Moderaterna bör säga nej till ett fullvärdigt EMU-medlemskap och öppna upp för att svenska folket i framtiden ska ges möjlighet att folkomrösta kring fördragsförändringar i EU. Det är viktigt primärt för att minska det demokratiska underskottet i unionen. Annars blir det som det har varit hittills; Några få som styr. 
Dagens stora inrikespolitiska nyhet är att Annie Lööf blir ny Näringsminister och chef för Näringsdepartementet. Anna Karin Hatt blir IT och även energiminister. Lena Ek blir ny Miljöminister. Ett stort grattis till våra vänner i Centerpartiet. Att samtliga, även Fredrik Reinfeldt, tydliggjorde att Alliansens breda och djupa klimat- och energiöverenskommelse ligger fast är bra i synnerhet i en tid då det är oroligt runtom i vår omvärld. Det är bra för jobben och för utvecklingen i hela landet.
Och sist men inte minst så är det sammanträde för min del i tillsammans med Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sollentuna. Det händer många spännande saker nu, i synnerhet på arbetsmarknadssidan. Klicka här om ni vill ta del av kvällens ärendelista.
// Edvin
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s