Socialdemokraterna: Färre jobb i synnerhet för ungdomar och fler svartjobb!

En kortis – Tidigare i förmiddags presenterade Håkan Juholt och Tommy Waidelich deras första gemensamma skuggbudget. Ärligt talat, jag hade faktiskt förväntat mig lite mer från två män som under flera månader gått runt och hävdat att regeringen saknar idéer för Sverige och liknande. Under dom senaste veckorna har Juholt och Waidelich presenterat olika förslag där orden ”utöver regeringens nivå” förekommit flitigt. Idéfattigt och visionslöst sa bull!

Hursomhaver. Det intressanta är när man börjar bläddra igenom skuggbudgeten. Socialdemokraterna har bestämt sig för att införa en rad breda skattehöjningar på landets jobbskapare, försämra ROT- och RUT vilket kommer leda till ännu färre jobb och fler svarta jobb. Ovanpå detta föreslår Juholt och Waidelich att staten ska införa en generell lagstiftning på rätt till heltid. Merparten av dessa pengar går 2012 och framåt till att åter förvandla omställningsförsäkringarna till renodlade bidragssystem. Låt oss inte heller glömma bort Socialdemokraternas försök till blåsning när det kommer till utbyggd tunnelbana i Stockholm.

För ungdomar innebär denna politik att många som som fått en fot in slängs ut från arbetsmarknaden dels för att Juholt och Waidelich behöver cash för att förvandla omställningsförsäkringarna till bidragssystem och för att herrarna anser att vissa jobb är finare än andra. Yrkeselever kommer förutom denna skattechock få det svårare att komma in på arbetsmarknaden genom försämrat ROT- och RUT-avdrag då det leder till färre jobb och fler svarta jobb. Studenter som arbetar vid sidan av studierna kommer slås ut från arbetsmarknaden och inte få ihop ekonomin i synnerhet under semesterperioder eftersom att Socialdemokraterna nu på bred front bestämt sig för att ge sig på alla extra- och säsongsarbeten. Det är framtiden som får betala för Juholts och Waidelich längtan efter en tid som inte längre finns. Sverige förtjänar en politik som sätter jobben och framtiden före dyra och röda socialdemokratiska skattehöjningar.

Uppdatering: Får även via SVT:s Mats Knutsson veta att Socialdemokraternas budget blir en skattesmäll mot Sveriges kommuner och landsting. Effekten;  En skattechock på 3 miljarder kronor ovanpå lägre skatteintäkter som följd av det försämrade konjunkturläget och färre jobb åt ungdomar inom viktiga välfärdsverksamheter.

Media: AB, SvD1, SvD2,  Ex, DN, SVT, SvD3, SR, SR2

Tips: Moderata Ungdomsförbundets Erik Bengtzboe skriver bra på SVT Debatt.

Bloggar: TB, KP, TM, AKB

Dagens sorgligaste: Vänsterpartiets skuggbudget. Trots breda skattehöjningar på jobbskapare och arbete samt införandet av nya och gamla skatter så landar ändå dom på ett underskott. Ytterlighetspartier är just ytterlighetspartier och bör därför behandlas som ytterlighetspartier.

// Edvin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s