Bruna Socialdemokrater försöker med en comeback II

I somras skrev jag ett inlägg om den bruna socialdemokratins framväxt runtom i Europa där med anledning före detta LO-toppen, Dan Anderssons,  försök att introducera blue Labour i Sverige. Jag skrev att tiden får utvisa om det blir ett rejält skifte inom Socialdemokratin i frågor rörande globalisering, kriminalitet och migration. Nu cirka tre månader efter debattartikeln, och ett antal möten mellan Socialdemokraterna och Labour  senare, kan vi konstatera att Socialdemokraterna med Håkan Juholt i spetsen hamnat i ett brunt dike (efter vänstersvängen) i synen på globalisering, fri rörlighet inom främst Europa och migration generellt.

Läs även Johan Ingerös ledare från augusti.

Ex: Reinfeldt avvisar Reepalus förslag.

Ex, SvDSydS, Skånskan, DN

// Edvin

Annonser

3 reaktioner på ”Bruna Socialdemokrater försöker med en comeback II

 1. Bruna?

  Och invandrare som missbrukar våld och inte respekterar Sveriges grundlagar ska tas emot med öppna armar?

  Jag får inte instegsjobb… för jag är vit svensk?

 2. Ett litet, litet steg i rätt riktning.

 3. Edvin

  Att Ilmar Reepalu (och delvis Morgan Johansson som sedan tagit tillbaka vad han framfört) har fel om temporära medborgarskap är vi rörande överens om. Men det vore synnerligen vällovligt om du och andra rikspolitiker kunde besöka Malmö (kanske du har gjort det) och på plats tala med polis och andra. De allra flesta i Malmö med invandrarursprung är hederliga människor som själva precis som de flesta andra Malmöbor tycker det är oacceptabelt att några gäng kan härja i stan. Fakta är dock också att nästan alla av ligisterna i gängen har invandrarursprung. Notera att ingen dementerar det efter Reepalus uttalanden. Antirasism är bra, ännu bättre är om du och andra ansvariga politiker kan fixa ett samhälle där laglöshet stävjas och att erkänna att integrationspolitiken i Malmö (och andra städer) fullständigt misslyckats.

  Jag vet att även en del etniska svenska beter sig illa åt, vi har en serieskytt i Malmö som du nog känner till, men försök inte flytta fokus från den här debatten. Granska vilket ursprung de som beter sig illa har. Jag lovar dig att mer än 80 % av folk med invandrarursprung håller med mig om det här.

  Var det förresten inte en del politiker i ditt eget parti, Moderaterna, som för några år sedan föreslog just samma sak som Reepalu. Använda inte den här debatten för att slå andra partier i huvudet med, det har borgerliga partier och s gjort i 10 år. Vi har allvarliga integrationsproblem, erkänn dem. Och lämna sedan vettiga förslag, att utvisa svenska medborgare är dock inte ett av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s