Högt tonläge (utan substans) från Sundbyberg, Sigtuna, Botkyrka, Nynäshamn och Södertälje…

Kortis – Fem S råd från Stockholms län har skrivit en artikel som ska handla om jobb och jobb för unga men i själva finns det inga konkreta förslag från artikelförfattarna om hur de jobbar på hemmaplan med att förbättra resultat och kvalitet i utbildningsväsendet därtill sänka trösklarna för ungdomar till arbetsmarknaden. Högt tonläge som vanligt utan vettig substans.

För det första så blandar artikelförfattarna äpplen med potatis. Det finns inget regeringsförslag om att ungdomar ska tjäna 12050 kr för att arbeta inom välfärden. Det finns däremot en utredning i Sollentuna kommun om att se ifall det går att sänka trösklarna för unga att arbeta inom välfärden inom ramen för ett introduktionsprogram där den arbetslöse både får utbilda sig och arbeta med minst 75 procent av lönen för att få kompetens. Finns alltså ingenting skarpt på bordet ännu.

För det andra borde S-råden fokusera på att göra mer på hemmaplan. Statistik från Skolverket visar att skolresultaten i Sundbyberg, Nynäshamn, Sigtuna, Södertälje och Botkyrka är bland dom lägsta i hela Stockholms län (26 kommuner) och att utslagningen från grundskolan men även gymnasieskolan är bland dom högsta i Stockholms län. Många unga som får börja sina tonårsliv i utanförskap. Istället för att lösa problemen lägger S-råden tid och energi på att skriva en innehållslös artikel.

För det tredje visar den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen att ungdomsarbetslösheten är högre i Södertälje, Sundbyberg, Sigtuna, Nynäshamn och Botkyrka jämfört med i Sollentuna. Notera att Nynäshamn och Sundbyberg brukar slå sig för bröstet när det kommer till att fixa sommarjobb åt dom unga i kommunen. Det räcker alltså inte med hedersvärda insatser under en kort period . Under tiden som S-råden Sundbyberg, Nynäshamn, Sigtuna, Södertälje och Botkyrka fokuserar mer på att skriva innehållslösa artiklar är fokus i Sollentuna att fortsätta med utvecklingsarbetet i samtliga utbildningsverksamheter därtill  fortsätta sänka trösklarna för unga såväl som äldre in på arbetsmarknaden.

// Edvin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s