Val vinner man på valdagen – Förtroende måste man vinna varje dag!

Jag skrev det redan när det var som bäst, val vinner man på valdagen medan förtroende är något man måste vinna varje dag. Många vänner och bekanta var inte oerhört glada över min brutala ärlighet och viftade med att titta på nya mätningar som visade nya supersiffror. Jag hoppas att dagens SIFO och alla spekulationer blir en kalldusch för många lokala och regionala företrädare för Nya Moderaterna. Vi har nationella företrädare som har ett högt förtroende hos väljarna men dom kommer inte vinna väljarnas förtroende  och valen åt oss andra genom att skriva artiklar, säga oneliners i rutan eller hålla flertalet presskonferenser. Ansvaret för att vinna både förtroende och val hamnar på oss andra. Vi som är aktiva i lokalpolitiken, som är förtroendevalda i diverse nämnder och föreningsstyrelser har ett lika stort ansvar om inte större att bygga en bred och fast bas inför supervalåret 2014. Det kräver bred samhällsanalys, mest förtroendeingivande lösningarna på största samhällsproblemen i frågor som är viktigast för väljarna (ekonomin, jobben och välfärden – därutöver att vi visar att vi kan ta ansvar) och att alla tar ett kliv framåt genom att vara där väljarna befinner sig. Inget mindre duger eftersom att ingen annan kommer göra jobbet år oss. Det är vi själva som bär ansvar för hur det går fram till och under 2014. Varje dag är en valdag!

Expressen, SvD, DN, GP

// Edvin

Annonser

5 reaktioner på ”Val vinner man på valdagen – Förtroende måste man vinna varje dag!

  1. Nu byter M-väljarna parti – och går till Social­demokraterna. Folket har förstått vad alliansen går för, bara de riktigt friska ska få finnas kvar, de sjuka ska bort. Man trodde väl att ett parti som Kd skulle stå bakom de svaga i samhället, men inte fasiken bryr de sig om de svaga. Det är bara makt som gäller för dem också. Men nu har sanningen kommit ifatt alliansen.

  2. Socialdemokraterna har fått en tillbakaströmning av väljare som flydde från partiet under Juholt. Det ska bli intressant att se vad som händer när (s) börjar prata politik. Inte ska de höja skatterna och inte ska de ta bort Rot. Rut ska finnas kvar för barnfamiljer och pensionärer. Kraftiga försämringar för ungdomar att få jobb! Karlakarlarna ska ha mer pengar till vägbyggen och järnvägar, medan kvinnorna ska få jobbsatsningar via spin off-effekter (ett och annat fik behövs kanske). A-kassan ska kosta mindre och ge mer, sjukförsäkringen ska mjukas upp och ”förmänskligas” osv. osv. osv. Och allt detta utan stöd från v och mp? som inte säger mycket. Och som sagt – inga skattehöjningar! Vem tror de att de lurar?

  3. Ping: Förskottssegrar – inget att bry sig om?! « En liberal Moderats liv – Av Dennis Nilsson

  4. Ping: Ord om förnyelse och framtid förpliktigar « Edvin Ala(m) 3.0

  5. Ping: Det går trögt – Vi förtjänar siffrorna « Edvin Ala(m) 3.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s