Varningsklocka för M – Öka tempot!

En kortis – Snabbanalys av SCB Partisympatiundersökningen. Generellt backar M och Alliansen kraftigt jämfört med novembermätningen, SVMP ökar och får egen majoritet. Bryter man ned siffrorna ser man vad utvecklingen beror på. För det första: Moderaterna och Alliansen behåller majoritet i både Sthlm stad och län men M backar även i Stormalmö och Gbg och S ökar. Liknande utveckling ser vi i grupperna sysselsatta, ej sysselsatta, utbildningsnivåer samt medlemmar hos LO, TCO och SACO. S har ett större förtroende hos TCO-medlemmar än M. Det är ett allvarligt läge för Moderaterna och Alliansen i opinionen och om vi ska vinna förtroende varje dag och val på valdagen måste:

1) Fokus vara på att ha lösningar på samhällsproblem som attraheras av breda väljargrupper, inte på våra politiska motståndare. Vi måste ha idéerna för hur jobben ska bli fler och utanförskapet ska pressas tillbaka.

2) Samtliga företrädare, lokalt och regionalt, måste ut på banan för att lyssna på medborgarna. Det är vi som bär ansvar som bär ansvar för hur det går i valrörelserna 2014.  Att vinna förtroende och val är inte ett enmansgig.

3) Fokus måste vara på nu och inte då. Det är irrelevant att titta på statistik från SCB 08.

Tips: Moderata Ungdomsförbundet har presenterat sin kampanj 100 idéer för fler jobb. In och läs. Viktigt för alla våra företrädare.

AB, EX, SvD

// Edvin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s