Pressmeddelande: Kritik mot minskade anslag!

Igår meddelade Uppsala Universitets styrelse, Konsitoriet, att cirka 1600 helårsplatser kommer försvinna från Uppsala Universitet under 2013. Edvin Alam, ledamot i Moderata Studenter Uppsala är kritisk mot platsneddragningarna eftersom att de dras in för tidigt samt uppmanar Universitetsstyrelsen att ta sitt ansvar för att minska andelen inaktiva studenter.

– Jag är kritisk mot att regeringen drar ned det tillfälliga platsstödet till den högre utbildningen eftersom att det finns en stor risk att neddragningarna kommer göra det svårt för många studenter vid Uppsala Universitet att bli färdiga med sina studier men framför allt för att andelen platser inte matchar de senaste årens stora ungdomskullar, säger Edvin Alam ledamot i Moderata Studenter Uppsala.

– De tillfälliga platserna som tillkom under krisen 2009 behöver utökas och behållas fram till 2018 för att säkerställa att alla elever som påbörjat sina utbildningar blir färdiga men framför allt för att matcha de senaste årens stora ungdomskullar. Därutöver behövs ett genomgripande kvalitetslyft främst genom att ersättningen per student höjs, fortsätter Edvin Alam ledamot i Moderata Studenter Uppsala.

– De minskade anslagen hade kunnat mötas med säkerhetsmarginaler ifall andelen elever som klarar kurserna varit högre och genomströmningen bättre. Uppsala Universitet förlorar 24 miljoner kronor på grund av inaktiva studenter vilket slår hårt mot övriga studenter och lärosätet. Det är även viktigt att Universitetsstyrelsen tar sitt ansvar för att säkerställa att utbildningarna håller hög kvalitet och att fler studenter når målen, avslutar Edvin Alam ledamot i Moderata Studenter Uppsala.

För mer information:

Edvin Alam

0707472032

Edvin.alam@moderat.se

Annonser

2 reaktioner på ”Pressmeddelande: Kritik mot minskade anslag!

  1. Nuvarande studenter påverkas inte mycket – är man antagen till ett program så har man rätt att gå klart det.

  2. Hoppas du får sparklen och bli satt på bar backe och tvingas bo i kloaker på vintern, Din människosyn är så äklig så mer är du inte värd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s