Studentmedarbetare i Sollentuna är nu allianspolitik!

Pressmeddelande:

120928

Sollentuna utreder förutsättningarna att bygga fler broar till jobben för ungdomar

Igår enades Alliansen i Sollentuna om att utreda förutsättningarna för att införa ett studentmedarbetarsystem i Sollentuna kommun. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden kommer i oktober på initiativ av Nya Moderaterna ge ett uppdrag till Utbildnings- och arbetsmarknadskontoret.

– Jag är glad över att vi kommer ge detta skarpa uppdrag till Utbildnings- och arbetsmarknadskontoret. Kombinerat med lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar, nystartsjobb, ungdomspaketet samt det vi gör lokalt för att stärka företagsamheten och ha Sveriges bästa skolor innebär det bättre förutsättningar för fler unga att ta klivet in i vuxenlivet, säger Edvin Alam ledamot i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Ett studentmedarbetarsystem går ut på att en gymnasieelev eller högskolestudent kan arbeta med något studierelevant några timmar per vecka under max 20 veckor vilket motsvarar ungefär en termin. Syftet är att sänka trösklarna in till arbetsmarknaden för ungdomar.

– Studentmedarbetare är en vinst för ungdomar och Sollentuna kommun. Unga får chansen till att arbeta med något studierelevant vilket ökar jobbchanserna efter examen och Sollentuna får chansen att rekrytera ny personal till viktiga samhällstjänster inom exempelvis välfärden, avslutar Edvin Alam ledamot i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Fakta: 

 

En rapport från Svenskt Näringsliv 2010 visar att 70 procent av danska studenter med extrajobb inom sitt utbildningsområde också arbetar inom sitt studiefält efter utbildningen. Rapporten visar också att studenter som arbetar med något studierelevant parallellt under studietiden har enklare att få ett fast jobb efter studietiden. Samtidigt som att studenterna med extrajobb också uppskattar och klarar av att ta till sig ny kunskap i utbildningen i större utsträckning än andra.

 

För mer information kontakta:

 

Edvin Alam

Ledamot i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sollentuna kommun för Nya Moderaterna

Edvin.alam@moderat.se

070 – 7472032

 

Linda Johansson

Politisk sekreterare för Nya Moderaterna i Sollentuna

linda.johansson@sollentuna.se

073 – 9152264

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s