Beklagar kvällens FUM-beslut: Dåligt ledarskap splittrar studentrörelsen i Uppsala

Moderata Studenter Uppsala beklagar utfallet i FUM-omröstningen. Det är viktigare att hitta samarbetsformer än att dra ut frågan om kårstatus ytterligare år, kvällens beslut kommer leda till en splittrad studentrörelse i Uppsala. Det höga tonläget mellan Kårstyrelsen och TekNat-studenterna är en preview på vad som komma skall under de kommande åren i synnerhet under kårvalen. Jag är orolig för att vi kommer ägna de kommande åren över att bekämpa varandra än att arbeta tillsammans.

I mitt inledningsanförande redogjorde jag för Moderata Studenters ståndpunkt i sakfrågan, vi tycker det är viktigt med en enad studentkår vid Uppsala Universitet. Tillsammans är vi starka och kan därigenom driva studenternas intressen. Däremot går det inte att blunda för TekNat-studenternas vilja och deras frustration över det dåliga ledarskapet hos Uppsala Studentkår. Därför accepterar vi resultatet i omröstningen samt tycker det är beklagligt att Kårstyrelsen väljer att köra över tusentals studenter. I en demokrati innebär det att man får acceptera valnederlag.

Det hade varit bättre ifall vi diskuterat eventuella samarbetsformer mellan US och UTN  för att hitta gemensamma punkter. Det hade gynnat studenterna och det hade gynnat kåren ifall vi lämnade denna infekterade fråga bakom oss och fokuserat på framtiden. Kvällens beslut innebär i realiteten att vi skjuter upp frågan ytterligare några år, TekNat-studenterna kommer fortsätta sin kamp. Uppsala Universitets studenter förtjänar bättre företrädare, som ser längre än det egna intresset och som inte behandlar kårverksamheten som en lekstuga. Det dåliga ledarskapet från kårstyrelsen och majoriteten från FUM splittrar studentrörelsen i Uppsala.

// Edvin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s