Thatcher, Reagan och EU förtjänar fredspriset mer än Obama!

Snacka om att jag blev förvånad när jag läste att Barack Obama tilldelas Nobels Fredspris 2009. Jag håller med om att Barack Obama är en god retoriker, som har förmågan att fängsla åhöraren med vackra visioner och ord. Men det är dessvärre bara ord! Nobels Fredspris bör tilldelas till en person som faktiskt har uppnått målet, vilket nämligen är FRED!

Well, det finns ingenting mer man kan göra. Den Norska Nobelkommitéen har bestämt sig. Förhoppningsvis väljer dom en bättre person, duo eller organisation 2010. Dock har jag inte några höga förhoppningar, med tanke på deras trackrecord. Två personer som jag tycker bör tilldelas Nobels Fredspris 2010 är, Margaret Thatcher och Ronald Reagan (postumt). En organisation som förtjänar Nobels Fredspris är Europeiska Unionen.  Jag är inte arg. Bara förvånad och besviken.

Tongångarna på Facebook varierar, men en majoritet av statusuppdateringarna är kritiska till att Barack Obama tilldelas Nobels Fredspris 2009.

DN SVD, SVD 2, SVD 3

”This is a joke”

// Edvin

Twingly och Intressant.

7 reaktioner på ”Thatcher, Reagan och EU förtjänar fredspriset mer än Obama!

 1. Nej, jag tycker att det rätta vore om norska Nobelkommitén bad om ursäkt och sedan rätten att dela ut fredspris kom hem till Sverige.

 2. Tathcer och reagan för fredspris … HAHAHAHAHA
  du e ju sjukare än va jag e

 3. Ni är alla rasister och skall anmälas för DO.
  Självklart är det ISLAM som skall ha fredspriset
  för sitt utmärkta Multikultur arbete.

 4. Yasser Arafat fick ju samma pris.
  Han var en av ledarna i den krigförande Religionen, Påven nästa pristagare?

  För den som inte vet: Påven lurar Afrikaner att inte anända kondom, han sprider irrläror om vetenskap, och uppnår utmärkta resultat i Afrika: 4,5 miljoner HIV-smittade afrikaner.

  Det viktiga för Påven är att hans smittade Afrikaner tror på rätt Gud (Påven) och har hoppet kvar, men snart inte livet.

  Religionerna blir snart vår död – kämpa inte emot vansinnet.

 5. Pingback: Det finns ju andra som gjort något för freden… « Kent Persson (m) blogg

 6. Om man är naiv och tror att Obama blev tillsatt som President endast pga att han vann valet så ok,men tror man att han ”godkändes” innan för att ”vinna” valet han bara blev det för att dom som styr marionett-presidenterna i USA insåg att världsopinionen blivit mer och mer anti-amerikansk pga deras utrikespolitik och alltmer meningslösa platityd att dom strider för demokratin och inte sina egna olje-intrssen.
  Men med tanke på att dom -vadetlider-kommer försöka ockupera Iran-bara deras ”trovärdighet” återställts hos tillräckligt många ”allierade” för att sälja krigskonceptet igen.
  Så är det ju bäst att få fredspriset innan man startar ett krig

 7. Håller med Johan ovan, Thatcher och Reagan, det är ju hur sjuka förslag som helst. Bägge två hyperkonservativa nötter som aldrig borde ha fötts. Nej, välj en vettig, anständig och sunt tänkande demokratisk socialist istället!

  Ja herregud, min far var moderat och trodde på klassamhället, min morbror är f.d. moderat kommunalråd och hans hustru f.n. moderat kommunalråd. Många av mina studentkamrater i Uppsala var medlemmar i Heimdal, en rent avskyvärd högervriden sammanslutning.

  Även om de flesta av mina släktingar och vänner är trevliga privat så kännetecknas deras respektive de flesta moderaters åsikter av arrogans, egoism och total avsaknad av empati. Att vara moderat eller nyliberal och alliansvänlig är och kommer alltid att vara oanständigt, osmakligt och anstötligt.

  Som demokratisk marknadsinriktad socialist kommer jag på inga villkor att delta i dylika gruppers sadistiska mobbning av fattiga, utslagna och värnlösa d.v.s. arbetslösa, sjuka och pensionärer. Istället är jag den som ställer mig upp på deras sida mot vem det vara månde. Det tycker jag är värt Nobelpriset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s