Alla vill inte bli entrepenörer

Nu har tre av alliansens fackministrar varit ute och proklamerat att man vill lyfta upp entrepenörskap i den svenska skolan. Intentionerna är goda men vad dom glömmer är att det finns massor av skolor som erbjuder elever en utbildning i entrepenörskap, vilket betyder att förslaget är ett slag i luften. Istället bör ministrarna bejaka mångfald i skolan och se till att utbildningarna håller hög kvalité. Dessutom vill inte alla bli entrepenörer!

Man väcker inte entrepenörsanda hos elever, för att det finns ett program. Det vackra med entrepenörskap är att man kan ha vilken bakgrund som helst, för att lyckas. Det som gör mest är att man har förebilder, väcker ett engagemang hos elever och låter dom sikta mot stjänorna. Även om det betyder att dom faller ned på marken. Det ministrarna kan göra är att fasa ut jantementaliteten i skolsystemet och låta fler elever, våga, visa framfötterna i klassrummen, istället för att bli straffade.

Läs SvD

”If they want it, i can’t stop them”

// Edvin

Twingly, Intressant och Alliansen.

En reaktion på ”Alla vill inte bli entrepenörer

  1. Alla vill inte bli snickare heller men ändå har alla elever träslöjd. Man kan inte förvänta sig att alla vet vad de vill bli innan de provat på det. Många tror det är enormt krångligt och dyrt att starta och driva företag vilket det inte är. Genom att låta alla prova på det eller åtminstone ge dem kurser i det så minskar tröskeln.
    Vi kan ha världens mest välutbildade och arbetsföra befolkning men finns det inga entreprenörer som kan se till att anställa dessa och få dem att göra nytta för samhället så spelar det ingen roll.

Lämna en kommentar