♥ Jobbskatteavdrag

Socialdemokraterna har en mycket konstig syn på jobbskatteavdraget. Under hela mandatperioden har Socialdemokraterna klagat och återigen klagat över jobbskatteavdraget och varje gång Alliansen presenterar ett nytt steg, skriver Mona Sahlin och Thomas Östros en debattartikel där dom offentliggör att dom vill avskaffa det senaste steget i jobbskatteavdraget. Men mellan 6-12 månader senare accepterar dom skattesänkningen. Varför? Jo, eftersom att det är en stimulans som gör att det lönar sig bättre att arbeta. Det här skriver Socialdemokraterna i deras budgetmotion för 2010 om jobbskatteavdraget, för personer över 65 år.

”Att införa stimulanser som håller kvar personer över 65 år på arbetsmarknaden är rimligt. Vi anser därför att regeringens förvärvsavdrag för beskattningen av pensionärer som jobbar är positivt.”

Socialdemokraterna erkänner svart på vitt att jobbskatteavdraget,  är en stimulans som håller kvar personer över 65 år på arbetsmarknaden. Personer över 65 år omfattas av ett dubbelt jobbskatteavdrag. Dessutom är det känt att ”pensionsåldern” är lägre än 65 år idag. Flera går i pension eller slutar arbeta långt mycket tidigare än 65 år. Personer under 65 år omfattas inte av ett dubbelt jobbskatteavdrag utan av det ”vanliga” jobbskatteavdraget.  Om nu  dubbla jobbskatteavdraget för personer över 65 år är en positiv stimulans, varför är då inte jobbskatteavdraget för oss andra dödliga en positiv stimulans? Är det kanske för att det behövs ytterligare steg i jobbskatteavdraget? 😉

”It is a very good day”

// Edvin

Twingly, Intressant, Alliansen, Socialdemokraterna och Politik.

2 reaktioner på ”♥ Jobbskatteavdrag

  1. Hej!
    Du vet väl att ”dubbelt jobbskatteavdrag” inte räknas från månaden efter Du fyller 65 år- NEJ det är först efter årsskiftet efter att Du fyllt 65 som Du kan få dubbelt jobbskatteavdrag! Så om Du är född i januari så gäller det först när Du har hunnit bli 66!
    Otroligt men sant!
    bsdv = bara så du vet.
    Hälsningar Hjördis Widell 64+

  2. Pingback: Röd skattechock för landets äldre! « Edvin Ala(m) 3.0

Lämna en kommentar