”Den som förstod det där kan ju ringa en kompis”

Jag börjar förstå Socialdemokraternas jobbpolitik! Socialdemokraterna vill införa ”rätt till heltid” (och därmed slänga ut säsongare ur arbetsmarknaden, vilket i synnerhet skulle slå negativt mot ungdomar), höja skatten för samtliga företagare, införa en straffskatt på riskkapital, avskaffa avdraget för hushållsnära tjänster och därmed göra vita jobb till svarta och sänka stora delar av tjänstesektorn. Lösningen är att ALLA ska gå i komvux (och därmed tränga ut dom som verkligen behöver stöd) och på högskola och universitet (utan att man stärker kvaliteten i utbildningarna).

Personen som förstår den jobbpolitiken kan ringa en kompis…

SvD, DN, DN2

PJ, PJ2

Persson, Erixon

”I love the smell of victory”

// Edvin

Twingly, Intressant, Politik och Socialdemokraterna.

3 reaktioner på ””Den som förstod det där kan ju ringa en kompis”

  1. Alltså, inte för att jag stödjer sossarnas jobbpolitik, men din egen partiledare sa efter valet 2006 ”Döm oss efter hur många jobb vi skapar”. Jag föreslår livstids fängelse för honom utan möjlighet till benådning.

  2. Men Nicklas antalet jobb har faktiskt ökat under alliansregeringen. Fler personer jobbar idag än 2006.

    Se t ex

    http://cornubot.blogspot.com/2009/10/vilken-planet-ar-mona-stahlin-fran.html
    http://flutetankar.blogspot.com/2009/10/hur-ar-det-med-sysselsattningen.html

    Reinfeldt sa ”döm oss efter hur många jobb vi skapar”. Det är precis det man gjort. 120 000 fler är sysselsatta idag än mitt under högkonjunkturen 2006. Att arbetslösheten stigit procentuellt beror på att fler personer räknas till arbetskraften, bla pga babyboomen på 80-talets slut.

  3. Har upplevt det där rätt till heltid som infördes på ett visst servicehus av fack och S (frivillig tvång) och om ett tag var en del av personal ytbytt, någon sjukskriven, nästa fuskade på helger med VAB (ingen barntillsyn) och utsparkade arbetslösa deltidare sökte andra jobb. Övrigt kaos. Så Mona, det är en klok ide.

Lämna en kommentar