Moderaterna vill utreda studentmedarbetarsystem i Sollentuna

Pressmeddelande: ”Utred möjligheterna till studentmedarbetare i Sollentuna”

120410
En färsk rapport från Svensk Näringsliv visar att var femte utbildad akademiker inte får ett arbete efter utbildningen och att de ett år efter avslutade studier fortfarande inte tagit plats på arbetsmarknaden. Ungdomsarbetslösheten är ett stort samhällsproblem, för att kunna sänka trösklarna in till arbetsmarknaden och ge unga en bra start i livet bör Sollentuna utreda möjligheterna att införa ett studentmedarbetarsystem.
– Syftet är att sänka trösklarna för unga att få en fot in på arbetsmarknaden genom att samarbeta med olika lärosäten i Stockholmsregionen samtidigt som vi kan locka till oss unga kompetenta medarbetare som kan ge god service till sollentunaborna, säger Edvin Alam ledamot i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för Moderaterna.
 – Ungdomsarbetslösheten är ett stort samhällsproblem. Genom att göra det möjligt för studenter i stockholmsregionen att arbeta med något studierelevant under studietiden bygger vi broar för att minska klyftan mellan skola och jobb, avslutar Edvin Alam ledamot i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sollentuna.
Fakta:
En rapport från Svenskt Näringsliv 2010 visar att 70 procent av danska studenter med extrajobb inom sitt utbildningsområde också arbetar inom sitt studiefält efter utbildningen. Rapporten visar också att studenter som arbetar med något studierelevant parallellt under studietiden har enklare att få ett fast jobb efter studietiden. Samtidigt som att studenterna med extrajobb också uppskattar och klarar av att ta till sig ny kunskap i utbildningen i större utsträckning än andra.
För mer information kontakta:
Edvin Alam
Ledamot i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sollentuna kommun för Nya Moderaterna
070 – 7472032
Linda Johansson
Politisk sekreterare för Nya Moderaterna i Sollentuna
073 – 9152264

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s